TÉMÁK, Kategóriák

Ismerje meg a gyerekkori asztma okait, tüneteit és kezelési módjait

567
HOZZÁSZÓLÁS:

Az asthma bronchiale a légutak gyakran krónikus lefolyású megbetegedése, ami sajnos egyre inkább érinti a gyermekeket is. Az asthma görög szó, annyit jelent: zihálni. Az asthma bronchiale kiváltó oka többnyire (háziporatka-, fűpollen-, állatszőr-) allergia, de egy fertőzést követően is kialakulhat ez a légúti megbetegedés. Gyakran jelentkezik nem tökéletesen kikezelt bronchitis után.asztma

Azok a gyermekek, akiknek családjában jelen van az allergiára való hajlam, hajlamosabbak az asztmás megbetegedésekre. Esetükben a légúti megbetegedések mellett egyéb allergiás problémák is jelentkeznek, így az asztmás gyermekek bőrén már csecsemőkorban kialakulhat az ekcéma, ami később atópiás dermatitishez vezet.

Az asztma bármely életkorban felléphet. A betegség lefolyása igen eltérő lehet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy bizonyos életszakaszokban, pl. a serdülőkort követően, igen gyakran magától elmúlik.

Milyen panaszokat okozhat?

Az asthma bronchiale jellegzetes tünete a sípoló légzés és az ún. légcsőzörej: a mellkasból hallatszó nyikorgó, húzó hang. A jellegzetesen kilégzéskor jelentkező légúti panasz oka a hörgők hirtelen szűkülete.

Tovább nehezíti a levegő áramlását a légutakban képződő nyák. A mellkasi szorító érzés, a nehéz légzés mellett gyakran rohamszerű köhögés is kínozza az asztmás gyereket, ezenkívül a légszomj jelentkezése a gyermekekben gyakran félelmet vált ki.

Mikor forduljunk orvoshoz gyermekünkkel?

Az asthma bronchiale komoly betegség, ezért minden esetben szakorvosi kezelést igényel. Főképp egy akut asztmaroham válhat életveszélyessé, ezért megállítása sürgősségi gyógyszerekkel lehetséges.

Létezik néhány hatékony gyógyszer, amelyekkel a kezelőorvos segíthet a kis beteg állapotán. Amennyiben az asthma bronchiale gyógyszeres beállítása megfelelő, a gyermek egészen jól viseli a betegséget, és életminőségében alig érzi korlátozva magát. Kísérő kezelésekkel, pl. gyógynövényekkel és Kneipp-féle alkalmazásokkal további segítséget nyújthatunk neki.

567
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]